Corona | Covid-19 vi fortsætter med visse forholdsregler - Læs mere >>

FAQ

Bolig-udlejning – er jeg skattepligtig?

Ved bolig-udlejning er lejers husleje som regel større end udlejers omkostninger. Det betyder, at du som boligudlejer vil være skattepligtig, da du genererer et overskud. Selvom du er bosat i udlandet, skal du betale dansk skat af overskuddet. Dog er der en lang række udgifter, som du kan trække fra, hvorfor skattepligten som regel er ganske overkommelig. Alt hvad der hedder renter, rentebidrag, fællesudgifter, vand og varme, udgifter til boligudlejningsfirma og så videre kan du trække fra bruttoindtægten af din bolig-udlejning. Det vil altså sige, at du kun skal betale skat af det beløb, som er tilbage, når alle udgifter er trukket fra.

Udlej din bolig og brug dit frikort

Hvis bolig-udlejning tager udgangspunkt i, at du skal udstationeres i et andet land, kan du anvende den samlede sum af dit frikort til dette formål. Dette beløb kan du altså trække fra i skat, hvormed det kun er det resterende beløb – såfremt dit overskud selvfølgelig overstiger frikortsbeløbet – som du skal betale skat af.

Hos Nordic Housing vil vi til enhver tid anbefale, at du kontakter en revisor for at få fuldt styr på dine skatteforhold. Vi har naturligvis en samarbejdspartner som har specialiseret sig på dette område. Skriv til info@nordichousing.dk for yderligere information.