Corona | Covid-19 vi fortsætter med visse forholdsregler - Læs mere >>

FAQ

Udlejning af bolig – hvor kort tid kan man udleje?

Som boligudlejer er det vigtigt at være bekendt med diverse faldgruber, når det kommer til udlejning af bolig. Der er nemlig en lang række regler, man skal være opmærksom på. Disse regler findes i lejeloven. Det er vigtigt som boligudlejer at forholde sig til lejelovens regler, navnligt når det kommer til tidsbegrænset udlejning.

Vær som boligudlejer opmærksom på regler om tidsbegrænset udlejning af bolig

I teorien kan du udleje din bolig i lige så kort tid, du vil, men juridisk skal du være alligevel være opmærksom på reglerne omkring tidsbegrænset udlejning af bolig. Ved tidsbegrænset udlejning af bolig kræves det nemlig, at der er en gyldig grund. En gyldig grund til tidsbegrænset udlejning af lejebolig kan eksempelvis være, at du skal udstationeres som led i dit jobs funktion.

Dog er der ikke nogen direkte facitliste over, hvilke begrundelser til tidsbegrænset udlejning af bolig, der er godkendt, og hvilke der ikke er godkendt. Hvis lejer ikke vil flytte ud og dermed bringer sagen for Boligretten, vil Boligretten træffe en endelig afgørelse om, hvorvidt boligudlejer har en gyldig grund til tidsbegrænset udlejning af bolig.

Som udgangspunkt kan man udleje boliger helt ned til dagsbasis, men i Nordic Housing vil vi dog anbefale en minimumsperiode på 2-3 måneder.