Corona | Covid-19 vi fortsætter med visse forholdsregler - Læs mere >>

FAQ

Boligudlejning – hvad er opsigelsesmulighederne for lejeren?

Ved udlejning af bolig har lejer som regel to muligheder i form af opsigelse af lejemål. Den ene mulighed for at opsige lejemålet er gennem en såkaldt diplomatklausul, som forpligter lejeren til at blive boende i hele perioden, men hvor lejer dog fra første dag kan opsige lejemålet med tre måneders varsel. Lejer kan dog kun opsige lejemålet, hvis lejer kan dokumentere, at dennes tilstedeværelse kræves udenlands i forbindelse med dennes job.

Den anden mulighed og mest populære form for opsigelsesmulighed ved boligudlejning, set fra udlejers perspektiv, hedder 9+3, hvor lejer er bundet til lejemålet i ni måneder, hvorefter det er muligt at opsige lejemålet med tre måneders opsigelse. Det betyder altså, at lejer er bundet til lejligheden i minimum et år.

Hvad er opsigelsesmulighederne for mig som udlejer ved udlejning af bolig?

Som udlejer har du som udgangspunkt ikke nogen mulighed for at opsige lejer. Dog kan du i henhold til Lejeloven opsige lejer med et års varsel, såfremt du kan dokumentere en gyldig begrundelse. Har du i forbindelse med udlejning af bolig lavet en tidsbegrænset lejekontrakt på eksempelvis et år, kan du opsige lejer med tre måneders opsigelse fra det øjeblik, at lejer har boet i din lejlighed i et år.

Ved Nordic Housing anbefaler vi, at du som potentiel udlejer kontakter os for at få udpenslet nøjagtigt, hvordan og hvorledes forholdene vil være, samt i øvrigt hvilke muligheder du helt generelt har i forbindelse med boligudlejning.