Corona | Covid-19 vi fortsætter med visse forholdsregler - Læs mere >>

FAQ

Boligudlejning – er huslejenævnet noget, jeg bør tage seriøst?

Det korte svar er: Ja. Huslejenævnet er i overvejende grad skabt for at beskytte lejer mod urimelige forhold i forbindelse med boligudlejning fra udlejers side. Huslejenævnet kan være en kompleks størrelse, der svær at finde hoved og hale i, men som udgangspunkt handler det om, at man som boligudlejer tager det seriøst og indvilger i boligudlejning, som bygger på gensidig respekt frem for grådighed. Hvis huslejenævnet ikke eksisterede, ville boligudlejer kunne kræve en ligeså høj husleje, som denne ønskede.

Udlej bolig uden at komme i klemme som boligudlejer

Det er vigtigt at tage huslejenævnet alvorligt, da boligudlejer kan komme alvorligt i klemme rent økonomisk, såfremt forholdet mellem lejer og udlejer foregår på unfair vis. Lejer kan nemlig altid gå til huslejenævnet, hvis lejer føler sig uretfærdigt behandlet.

Med Nordic Housing som mellemmand sørger vi altid så vidt muligt for at finde en lejer, som er indforstået med den prissætning af udlejers lejlighed, vi sammen er nået til enighed om. Efter boligudlejning er indgået i form af underskrevne lejekontrakter, er det vigtigt, at udlejer sørger for, at forholdene for lejer efterfølgende er optimale.

Skulle køleskabet eksempelvis trænge til udskiftning, er det udlejers ansvar at sørge for, at det repareres eller erstattes med et nyt. Sørger udlejer for at respektere lejers behov og rimelige anmodninger, er det vores erfaring, at det er ekstremt sjældent, at eventuelle kontroverser ender ud i en sag ved huslejenævnet.