Corona | Covid-19 vi fortsætter med visse forholdsregler - Læs mere >>

FAQ

Boligudlejning – møbleret eller umøbleret?

Der er som udgangspunkt ikke nogle fordele og ulemper ved hverken møbleret eller umøbleret boligudlejning. I mindre boliger, som udlejes over kort tid, kan det dog være en fordel, at boligen er møbleret. Er der tale om en større bolig, som udlejes over længere tid, kan det omvendt være en fordel, at boligen er umøbleret.

Udlej din bolig møbleret

Fordelene ved møbleret boligudlejning er for det første, at du som udlejer ikke skal bruge en masse energi på at tømme lejligheden ved udflytning. Det kan være en kostbar og energikrævende affære eksempelvis at skulle tømme en stor villa.

For det andet er møbleret boligudlejning en fordel, når det kommer til prissætning af lejeboligen. En fuldt møbleret bolig er nemlig mere værd for udenlandske lejere, som blot skal have et sted at bo i en begrænset periode, hvorfor prissætningen her som regel også er højere end ved umøbleret boligudlejning.

Den eneste ulempe ved møbleret boligudlejning

Ved møbleret boligudlejning findes der én umiddelbar ulempe, som naturligvis er almindelig brug og slitage af inventaret. Man kan ikke komme uden om, at en lejer vil slide på din boligs inventar i et eller andet omfang. Dog vil både eventuelle fysiske og kosmetiske skader blive fratrukket lejers depositum, hvorfor det altså kun er almindelig slid, der er forventeligt. Et godt råd ved møbleret boligudlejning er derfor at fjerne inventar, som har særlig stor værdi for dig. Det kan eksempelvis være dyre malerier og kostbare antikviteter med videre.