Corona | Covid-19 vi fortsætter med visse forholdsregler - Læs mere >>

FAQ

Lejeboliger – hvilke muligheder har lejer for at opsige lejemålet?

Som lejer af lejeboliger er der en række forskellige muligheder for at opsige lejemålet. Heraf er der navnlig to opsigelsesmuligheder, som er blandt de mest gængse.

Den ene af de to gængse opsigelsesmuligheder er en diplomatklausul, som forpligter lejer til at blive boende i boligen, indtil den aftalte periode for lejemålets længde udløber. Til gengæld tillader diplomatklausulen at lejere kan opsige lejeboliger fra dag ét (dog med tre måneders opsigelse) såfremt lejer kan dokumentere, at lejers tilstedeværelse kræves udenlands i forbindelse med dennes job.

Ledig lejebolig – sådan kan du som lejer også komme ud af boligen

Den mest gængse opsigelsesmulighed, som lejeren har, kaldes 9+3. Lejer er her bundet til lejemålet i ni måneder, hvorefter det er muligt at sige op med tre måneders opsigelse. Lejer kan med denne opsigelsesmulighed tidligst være ude af lejemålet efter 12 måneder.

Kan udlejer opsige mig som lejer af lejerboliger?

Som udgangspunkt har udlejer ikke mulighed for at opsige lejemålet på vegne af lejer. Dog er det muligt at opsige udlejet lejeboliger med et års varsel, såfremt udlejer har en gyldig begrundelse.

Hvad enten du er lejer eller udlejer, anbefaler vi altid, at du tager fat i os ved Nordic Housing, således vi sammen kan finde en optimal løsning, der matcher dine præferencer.