Corona | Covid-19 vi fortsætter med visse forholdsregler - Læs mere >>

FAQ

Boligudlejning til virksomhedsansat: Hvem skal underskrive kontrakten?

Ved boligudlejning er det vigtigt at vide, om det er virksomheden eller selve lejeren, der underskriver lejekontrakten. Vores erfaring ved Nordic Housing er, at det som regel giver mest mening for begge parter, hvis det er lejer selv, der underskriver lejekontrakten – dog repræsenteret af virksomheden.

Udlejning af boliger – bør jeg gå efter en virksomhed som lejer?

Indtil fornyligt var der for virksomheder en skattefordel forbundet med leje af bolig, men det er ikke længere tilfældet. Derfor spiller det ikke nogen rolle, om det er en virksomhed eller en lejer, der underskriver lejekontrakten.

Ved boligudlejning til en virksomhed er det meget vigtigt, at man er på samme side i forhold til, hvem der skal bo i lejligheden. Nogle gange er virksomheder interesserede i at leje en bolig med det forbehold, at selve personen, der bor i lejligheden, ikke behøver være den samme i hele lejeperioden.

Hos Nordic Housing anbefaler vi ikke at indgå en kontrakt på disse vilkår, da flere lejere over tid som regel resulterer i øget slitage af udlejers bolig. Boligudlejning til virksomheder bygger samtidig på en fejlagtig tro på, at virksomheder ikke kan gå til lejenævnet. Sådan var det engang, men i dag har virksomheder nøjagtigt samme muligheder som en individuel lejer, når det kommer til at klage over eventuelle misforhold, der måtte opstå.