Corona | Covid-19 vi fortsætter med visse forholdsregler - Læs mere >>

FAQ

Leje bolig – hvor meget betaler man i depositum?

Som lejer er der nogle helt klare forhold, der gør sig gældende, når det kommer til at leje bolig og dermed indbetale depositum. Depositum er altid tre måneders husleje, som indbetales for at sikre boligudlejer mod manglende betaling af husleje og/eller skader på ejendommen forvoldt af lejer.

Søg lejebolig – men husk at have penge til depositum

Som lejer kan det være en dyr affære at leje bolig, da det som bekendt er påkrævet at indbetale tre måneders depositum på udlejers konto. Som lejer kan du dog betragte indbetalte depositum som en opsparing, du midlertidigt ikke har adgang til, da lejer altid vil få sit depositum tilbage, såfremt huslejen betales, og at lejer ved leje af bolig ikke har pådraget lejemålet fysiske skader på den ene eller anden måde.

Det er værd at huske på, at udlejer ikke kan trækkes i depositum med et argument om, at lejers ophold har resulteret i slitage i forbindelse med leje af bolig. Almindelig slitage er nemlig forventeligt og betragtes dermed som finansieret via den månedlige husleje, som lejer indbetaler på udlejers konto.

Hvis du ønsker at leje bolig og sidder med uopklarede spørgsmål, så hold dig endelig ikke tilbage med at kontakte os ved Nordic Housing. Sammen kan vi finde den rette løsning til dig og dine behov.